GIMP 2.8.2!

<< < (6/11) > >>

max67:
Zapomniałem dodać,że większość starych pluginów i scriptów z poprzednich wersji gimpa działa na gimpie 2.8xx
Działanie ich trzeba po prostu sprawdzić po zainstalowaniu.

Rejke:
Cytat: max67 on 07.09.2012, 16:42:15

pod linuksem działa podobno wyśmienicie

Potwierdzam, u mnie faktycznie Gimp 2.8 działa bez żadnych zastrzeżeń... W zasadzie ja ten wątek czytam niemal jak s-f.

siedemczwartych:
wszystko rozumiem i byłem wielkim fanem GIMP, użytkowałem go kilka lat... niestety tak się złożyło, trochę przypadkiem, że na moim kompie pojawił sie PS CS6... i szok.
Nic mnie nie zaskoczyło jak ta szybkość.
Narzędzie identyczne, ale ta SZYBKOŚĆ. Już wyżej pisałem o jakie narzędzi mi chodzi i jak na każdym obrabianym zdjęciu, a mam ich co tydzień ok 1000, mogę zaoszczędzić 30 sek, to jest dla mnie bardzo dużo. Łatwo to pomnożyć. :)
Dla jednego projektu, to gimp ok. Dla masówki dopiero teraz widzę ile czasu traciłem.
Pomijam ciagłe problemy z "kompatybilnością". Gdzie sie nie ruszę na warsztaty, wykłady itp, to PS.
także decyzję podjąłem i staję się uboższy o 3000 :) ale za to bogatszy w świetne narzędzie.
A jak wiadomo pieniadze szczęścia nie dają... :)

Rejke:
siedemczwartych no i super, nie wiem tylko czemu się tak nad tym rozwodzisz i to akurat w tym wątku :) Fajnie, że jesteś szczęśliwy i wszyscy bardzo się z tego cieszymy.

davlasq:
Ja mam 6-oletniego kompa z dwurdzeniowym procesorem 2Ghz i 3GB RAMu i GIMP 2.8 u mnie śmiga perfekcyjnie, natomiast PS (CS5, CS6 nie testowałem) zamula.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona