Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Użytkownik miesiąca  (Przeczytany 23323 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #42 : 16.07.2010, 21:31:38 »

Pomysł ze zmianą koloru nicku jest już lekką przesadą.

caje
Emeryt

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: caje@aqq.eu
Galeria Użytkownika

chyba mam napis na ryju

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #43 : 16.07.2010, 22:16:36 »

Pomysł ze zmianą koloru nicku jest już lekką przesadą.
I tak kolor nicku widać na liście aktywności Mrugnięcie

Jeśli chodzi o pomysł użytkownika miesiąca to jest kiepski, gdyż przez miesiąc dużo osób może się wyróżnić i wiele mądrego napisać, ciężko wybrać jednego. Jestem za wszystkimi odznaczeniami itp. bo na pewno sprawi, że forum będzie ciekawsze i da użytkownikom większą mobilizacje.

Myślę, że można rozbudować jakoś punkty reputacji. Potrzebna by była większa skala, bo przy obecnej gdy za bitwę lub tutorial otrzymuje się po 1, to ile można przyznać za pomoc lub dobrego posta? Gdyby to zmienić na przykładowo 500 za tutorial, 250 za bitwę i po kilkadziesiąt za wyróżnione posty, było ciekawiej.

pozdro & poćwicz

Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #44 : 16.07.2010, 22:20:33 »

Caje: Kolor nicku widać na liście aktywności, a przynajmniej u mnie widać, jak się zjedzie na sam dół zakładki "FORUM".
Jakby było 500 za tutorial itp. itd. to by miejsca pod awatarami nie starczyło, oraz utrudniane byłoby dodawanie takich punktów przez osoby, które nie mają możliwości takiej, jak Ziomo, czyli masowego dodawania/odejmowania punktów.

caje
Emeryt

Galeria Użytkownika

chyba mam napis na ryju

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #45 : 16.07.2010, 22:25:22 »

No o to mi chodziło, że kolor widać tylko na tej liście Mrugnięcie
Dlaczego miałoby nie starczyć? Na jednym forum (lastinn.info) było coś podobnego w formie dolarów, tylko że jako przeliczenie liczby wyrazów w poście (chyba) na punkty. Wbrew pozorom całkiem dobrze odzwierciedlało zaangażowanie użytkowników.
Punktów nie musi rozdawać administracja, przecież można wprowadzić ocenę posta +/- od użytkowników, która by dodawała takie punkty.

pozdro & poćwicz

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #46 : 16.07.2010, 22:28:43 »

Najprostszą i według mnie najskuteczniejszą metodą jest coś na zasadzie pasku poziomu. Wygląda to na niektórych forach prymitywnie, bo zamiast normalnego poziomu jest debilna ranga o nazwie "Gladiator V.I.P. Uploader|Grafik", zamiast zwykłej liczby. Poza tym, dziecinne to jest trochę, ale świetnie odwzorowuje zaangażowanie.

Ocena +/- dla posta to głupota, już była o tym debata. Na forum w każdym komentarzu byłoby "+ za +, a jak nie to [tutaj brzydka wiązanka]". Do kłótni by to tylko prowadziło, a niektórzy mogli by niesprawiedliwie sobie dodawać te punkty. To lepiej pozostawić administracji.

Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #47 : 16.07.2010, 22:34:04 »

Punktów nie musi rozdawać administracja, przecież można wprowadzić ocenę posta +/- od użytkowników, która by dodawała takie punkty.

O nie, nie zgadzam się pod żadnym pozorem...
Już widzę w podpisach to "Pomogłem? Daj Piwo", nie, nie i nie, i nie przekonacie mnie żadnymi argumentami.

Co do tego pasku poziomu jestem w tej sprawie neutralny. Ale wg mnie najlepiej jest jednak 0-15 - Nowicjusz, 15 w górę Użytkownik. Po co to urozmaicać jakimiś punktami poziomu.

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #48 : 16.07.2010, 22:40:08 »

O nie, nie zgadzam się pod żadnym pozorem...
Już widzę w podpisach to "Pomogłem? Daj Piwo", nie, nie i nie, i nie przekonacie mnie żadnymi argumentami.

Co do tego pasku poziomu jestem w tej sprawie neutralny. Ale wg mnie najlepiej jest jednak 0-15 - Nowicjusz, 15 w górę Użytkownik. Po co to urozmaicać jakimiś punktami poziomu.

Terrqgeu, czy jak to się tam odmienia, +/- jak już mówiłem, nie przejdzie pod żadnym pozorem. Nawet, gdyby wszyscy chcieli, Ziomosław, Insekt i Danyeru by pewnie walczyli, do końca.

Ten pasek poziomu był propozycją zamiast punktów reputacji, nie do klasyfikacji użytkownika, bo to traci sens. Niema wpływu na niego ilość postów itp. tylko zasługi, typu tutoriale, wyjątkowo pomocne posty. Chociaż ciężko byłoby to teraz wprowadzić, ze względu na sporą ilość użytkowników z punktami reputacji za różne rzeczy, więc przelicznik byłoby ciężko zrobić, dlatego też myślę, że ta idea w życie nigdy nie wejdzie. Popularne to też jest na wielu forach, więc nasze Gimpuj, stałoby się stereotypem, a tego nie chcemy.

lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #49 : 16.07.2010, 22:59:21 »

O jezu... Ale wy kombinujecie. Zróbmy z tego forum ogame. Masz 12 reputacji! Lvl up możesz wybudować prom kosmiczny w GPT! Dawanie pomógł. OK. Ale jakieś plusiki i minusiki za post? ._. Albo Clubpenguin.pl tu postawcie. Zróbcie sobie bazarek i punkty do profilu. Będziemy sobie klikali linki i sprzedawali paczki z teksutkami xcfami itp.

Dalej wolę pomysł INSa.  To mi starczy. Nie wiem jak inni

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #50 : 16.07.2010, 23:04:47 »

Dobra, czyli podsumowując wszystko:

Zbiór grafik pucharów, medali, odznak itp. za specjalne zasługi. Nagrody te będą umieszczane w specjalnym okienku, które każdy będzie posiadał na swoim profilu. Nagrody te może dodawać jedynie administracja.

Reputacja: Zostaje jak jest,
Oceny postów: Niema oceny postów,
Zmiana koloru nicku: Odpada, bo i tak nie jest widoczna w okienku profilowym, tylko na spisie.

Myślę, że można już zakończyć dyskusję na ten temat.

lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #51 : 16.07.2010, 23:06:33 »

Zmiana koloru nicku: Odpada, bo i tak nie jest widoczna w okienku profilowym, tylko na spisie.

To też wypadałoby poprawić

caje
Emeryt

Galeria Użytkownika

chyba mam napis na ryju

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #52 : 16.07.2010, 23:06:45 »

@lion. Czyli dobre będzie pomógł (czyli +), a +/- nie. Nie byłem jeszcze chyba na forum, które bardziej broni się przed zmianami, każdy pomysł jest od razu zły, bo na pewno nie wyjdzie, na pewno się nie uda. Wszystko jest dziecinne i niepotrzebne. Najlepiej żeby było sztywno i nudno. Czy naprawdę każdy dodatek jest problemem? Zawsze można spróbować, jak nie wyjdzie to trudno, zmiany można cofnąć.

pozdro & poćwicz

Cloud
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : 16.07.2010, 23:10:09 »

Zbiór grafik pucharów, medali, odznak itp. za specjalne zasługi. Nagrody te będą umieszczane w specjalnym okienku, które każdy będzie posiadał na swoim profilu. Nagrody te może dodawać jedynie administracja.

Tak, i na tym powinno się to na razie skończyć. Małymi kroczkami do przodu i nie chodzi mi o to żeby w przyszłości wprowadzić te plusiki czy inne szity, ale coś naprawdę sensownego i motywującego użytkowników do rozwijania się.

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #54 : 16.07.2010, 23:11:36 »

@lion. Czyli dobre będzie pomógł (czyli +), a +/- nie. Nie byłem jeszcze chyba na forum, które bardziej broni się przed zmianami, każdy pomysł jest od razu zły, bo na pewno nie wyjdzie, na pewno się nie uda. Wszystko jest dziecinne i niepotrzebne. Najlepiej żeby było sztywno i nudno. Czy naprawdę każdy dodatek jest problemem? Zawsze można spróbować, jak nie wyjdzie to trudno, zmiany można cofnąć.

+/- to nie to samo co pomógł
+/- - post mi się podobał/nie podobał, lubię/nie lubię usera

Na tym forum jak wprowadzane są zmiany to leniwie i z reguły są wprowadzane pojedynczo. Jeżeli wprowadzać to najważniejsze. Ja się nie znam na forumowych skryptach a nikt z administracji nie będzie podawał dost. do FTP. nikomu. Tym bardziej że Cakper nas "opuścił" (jak pamiętam dużo się działo gdy był). Po za tym takie śmieszne moim zdaniem propozycje wchodzić powinny na forach dla dzieci lub forach gdzie takie występują.

mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #55 : 16.07.2010, 23:19:19 »

Po za tym takie śmieszne moim zdaniem propozycje wchodzić powinny na forach dla dzieci lub forach gdzie takie występują.

Przecież to JEST forum dla dzieci. Uśmiech

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Użytkownik miesiąca
Skocz do: