Jedno-okienkowy interfejs w wersji 2.8
mmiicc:
Cytat: zniesmaczony on 20.11.2009, 18:25:22
jak uruchomic ten tryb w wersji 2.7.1?
Menu: Windows->Single window mode.
Ale uważaj, bo jak zamkniesz GIMP-a w takim trybie, to zginą Ci wszystkie dokowalne okienka. Na razie jest to jeszcze niedopracowane (delikatnie mówiąc).
Cytat: lol32 on 20.11.2009, 21:26:37
Super!
Imponuje mi ten pasek miniatur zamiast kart, fajne, tylko nie będzie można zrobić osobnego okienka? :'(
Interfejs jedno-okienkowy będzie OPCJĄ a nie obowiązkiem. Nadal można będzie korzystać z trybu wielo-okienkowego.
Agneta:
Jakoś te nowinki mnie nie przekonywują.
Dla mnie Gimp konczy sie na wersji 2.4
Wolę zdecydowanie interfrejs wielookienkowy, bo wtedy to co mi jest niepotrzebne to mogę zamknąć a zblizanie Gimpa do PSa zaczyna robić sie jakąś manią.
Mam PSa w pracy i jedyne co tam potrafię zrobić to wykadrować bo poprostu gubię sie w tym interfrejsie a w Gimpie wszytsko ładnie mam ułożone.
Bede jedną z ostatnich osób, ktora zdecyduje sie świadomie na 2.8 (no chyba, że kolejne distro Ubuntu bedzie miało już w sobie 2.8, chociaż słyszałam że po wersji Ubuntu 9.10 ma juz nie być Gimpa jako domyślnego programu graficznego - co daje mi możliwość wyboru wersji i z czego bardzo sie ciesze.)
DanielQ:
Kiedy mozna sie spodziewac tego Gimpa 2.8? <aniolek>
Gacko:
Znajdziesz je w repozytoriach, zaś mając Windowsa na pulpicie tylko i wyłącznie wtedy staniesz na lewym uchu trzymając w prawej dziurce od nosa duży palec od nogi i śpiewając Marsyliankę od tyłu z mongolsko - ruskim akcentem.
A tak na poważnie, nie wiadomo dokładnie kiedy będzie oficjalnie wydany ;)
Przemek178:
jedno okienkowy GIMP jest fajniejszy od zwykłego :)
wszystkie okna (warstwy, narzędzia, kolory, obraz itd.) są w jednym dużym
nie mogę się doczekać wersji 2.8
PS. w wersji 2.6 mogą występować błędy z oknem warstwy
Nawigacja
[#] Następna strona