Jedno-okienkowy interfejs w wersji 2.8

<< < (12/17) > >>

Miner:
Zawsze kiedy mowa o interfac-ie gimpa przychodzi mi na myśl pewne stwierdzenie znajomego:

Co? Przecież photoshop jest darmowy >.>

Żeby było śmieszniej, to że 50% ludzi posiada PS'a z torrenta jest bardziej znamienne dla tego programu niż jego jedno-okienkowy interface.

(to tak do kilku postów ludzi obrzydzonych interfacem gimpa)

nerr:
Cytat: xyz14 on 24.09.2009, 23:21:36

Cytat: Spoot Nick on 24.09.2009, 20:55:34

no może nie nie miałby sensu istnienia, co tworzenie takiego programu dla mnie byłoby zupełnym odtworzeniem. tu chodzi o stworzenie czegoś lepszego ;)

Na początek niech dorównają Photoshopowi a dopiero potem starają się go prześcignąć. Tak w ogóle to nie wiem dlaczego się tak oburzacie kiedy ktoś mówi, że chciałby aby Gimp upodobnił się do Photoshopa. Tu nie chodzi o żadne podróbki tylko darmową alternatywę. Nikt z was nie obraziłby się gdyby Gimp miał taką funkcjonalność jak PS :P

Zgadzam się po części. Coś musi być w tym interfejsie Photoshopa, że użytkownicy na pierwszy rzut oka uważają go za łatwiejszy i bardziej user-friendly od tego z Gimpa. Nie twierdzę, że ten gimpowy jest zły, wręcz odwrotnie - pracuje się na nim dobrze, ale czasami są trudności.

A grupowanie warstw na pewno się przyda, bo właśnie tego coraz częściej zaczyna mi brakować, chociaż korzystając z Photoshopa nie używałem tej funkcji.

Poza tym cieszy mnie, że zostanie "poprawiony" element dodawania tekstu - bezpośrednio na płótnie.

Czekam z niecierpliwością. ;)

zniesmaczony:
jak uruchomic ten tryb w wersji 2.7.1?

KacpiZary:
huh, czekam na nowe wersje :D tera Ci z PS'em sie tak wozic nie beda :D
a jesli chodzi o interfejs to PS jest dla mnie jakąś czarną magią (jestem beztalencie) ;D

lol32:
Super!
Imponuje mi ten pasek miniatur zamiast kart, fajne, tylko nie będzie można zrobić osobnego okienka?  :'(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona