GIMP 2.6.1
glabek94:
No to z jednookienkowego Gimpa na Win nici. Ale ja i tak niedługo system zmieniam :). Na Ubuntu oczywiście.
Cieszę się, że programiści szybko wydają bug-fiksy.
ba®thez:
Jak powiedział gdzieś to mmiicc GIMP w jednym okienku na Windowsie będzie działa jak wydadzą nową wersję GTK+.
[edit]
Przed chwilą przeczytałem na liście mailingowej, ze nowy instalator na Windows zawiera GTK+ w takiej wersji która pozwala na jedno okno w Okienkach.
n-pigeon:
@mmiicc
Odpowiedź jest prosta, zajmowałem się czym innym a ten spalsh wygląda na robionego 15 min przed wydaniem a nie parę godzin -.-
@Cakper:
Cytat: n-pigeon on 11.10.2008, 13:58:39
@mmiicc
Odpowiedź jest prosta, zajmowałem się czym innym a ten spalsh wygląda na robionego 15 min przed wydaniem a nie parę godzin -.-
odpowiedź jest prosta - zrób coś lepszego i im poślij, ludzie tak trudno zrozumieć że GIMP to coś zrobionego przez takich samych ludzi jak my, którzy też mają swoje życie i zajmują się tym projektem w 100% wolontariacko? umiecie wymagać od innych, ale zacznijcie od siebie.
RRH:
Gdy tylko wyszedł 2.6, udało mi się stworzyć takie coś:
Nie wiem, gdzie leży problem, ale utrzymanie takiego układu przy włączaniu jest na razie niemożliwe na KDE 4.1. Nie wiedzieć czemu, KDE ładnie zapamiętuje ustawienia narzędziówki (pozycja, brak obramowania, wielkość), ale z dokami sobie nie radzi. Bo albo pojawiały mi się obramowania, chociaż miałem wymuszone ich wyłączenie, albo po załadowaniu, pojawiały się w różnych miejscach. W ogóle to trochę dziwne, bo mówicie, że aby w KDE było jedno okienko, trzeba włączyć "wyświetlaj na wierzchu", podczas gdy u mnie jedno okienko działa tylko w przy opcji "okno narzędziowe". Tak więc teraz poszedłem na kompromis i interfejs mi się ładuje tak:
Dobrze, że zmiany idą w dobrym kierunku. :)
Nawigacja
[#] Następna strona