GIMP 2.6.1
Oscypek:
Cytat: ba®thez on 11.10.2008, 12:47:32
Jak powiedział gdzieś to mmiicc GIMP w jednym okienku na Windowsie będzie działa jak wydadzą nową wersję GTK+.
[edit]
Przed chwilą przeczytałem na liście mailingowej, ze nowy instalator na Windows zawiera GTK+ w takiej wersji która pozwala na jedno okno w Okienkach.
Tak, trzeba wejść w Edycja-->Preferencje-->Zarządzanie oknami-->Podpowiedź do narzędziówki i do innych doków ustawiamy na Okno Narzędziowe, restartujemy GIMP-a, zmieniamy rozmiary okien wedle swojego gustu i możemy się cieszyć jednookienkowym GIMP-em!!!
n-pigeon:
Cytat: @Cakper on 11.10.2008, 14:12:32
Cytat: n-pigeon on 11.10.2008, 13:58:39
@mmiicc
Odpowiedź jest prosta, zajmowałem się czym innym a ten spalsh wygląda na robionego 15 min przed wydaniem a nie parę godzin -.-
odpowiedź jest prosta - zrób coś lepszego i im poślij, ludzie tak trudno zrozumieć że GIMP to coś zrobionego przez takich samych ludzi jak my, którzy też mają swoje życie i zajmują się tym projektem w 100% wolontariacko? umiecie wymagać od innych, ale zacznijcie od siebie.
No dobra w porzo przereagowałem :P Poprzedni splash był bardzo fajny a ten z 2.5, ten z drzewkami w doniczce i bramą też był niczego sobie mogli go zostawić.
glabek94:
No to się cieszę ;) . Nawet bardzo. Będzie wygodniej.
@UP: albo wybrać coś innego, ładniejszego.
Tak sobie pomyślałem: może ten splash screen ma symbolizować, coś co nadejdzie i nam się wyłania z cieniu. Może super Gimp 2.8?
BartisKing:
Cytat: ba®thez on 11.10.2008, 12:47:32
Przed chwilą przeczytałem na liście mailingowej, ze nowy instalator na Windows zawiera GTK+ w takiej wersji która pozwala na jedno okno w Okienkach.
Mógłbyś to rozwinąć? Tzn. skąd pobrań instalator, i co wybierać podczas instalacji.
Oscypek:
Cytat: B.K. on 12.10.2008, 14:47:09
Mógłbyś to rozwinąć? Tzn. skąd pobrań instalator, i co wybierać podczas instalacji.
Co do instalatora-patrz pierwszy post.
W instalacji nic nie trzeba wybierać. Dopiero po uruchomieniu GIMP-a:
Cytat: Oscypek on 11.10.2008, 17:18:31
Tak, trzeba wejść w Edycja-->Preferencje-->Zarządzanie oknami-->Podpowiedź do narzędziówki i do innych doków ustawiamy na Okno Narzędziowe, restartujemy GIMP-a, zmieniamy rozmiary okien wedle swojego gustu i możemy się cieszyć jednookienkowym GIMP-em!!!
I gotowe :P
Nawigacja
[#] Następna strona