GIMP 2.6 dostępny!!!
mmiicc:
Wszystko OK, tylko zauważ, że twórcy GIMPa na pewno go kompilują wcześniej (muszą przecież przetestować), dlaczego więc nie umieszczają swoich kompilacji, tylko trzeba czekać aż znowu ktoś inny to zrobi (no chyba że ktoś sam sobie skompiluje).
Skompilować coś na swoim komputerze a zrobić paczki dla innych to dwie różne sprawy.
Twórcy GIMP-a korzystają z SVN, co przy okazji polecam dla chcących testować nowe wersje.
Wersja dla Windowsa powinna się ukazać w ciągu kilku dni.
@Cakper:
Wszystko OK, tylko zauważ, że twórcy GIMPa na pewno go kompilują wcześniej (muszą przecież przetestować), dlaczego więc nie umieszczają swoich kompilacji, tylko trzeba czekać aż znowu ktoś inny to zrobi (no chyba że ktoś sam sobie skompiluje).
Owszem, kompilują, ale na swoim rodzimym systemie czyli na wszelakich *nixach, natomiast paczki windowsowe nie są dla nich priorytetem i ich nie sprawdzają.
Redcap1101:
Jest już paczka na Windows:
http://downloads.sourceforge.net/gimp-win/gimp-2.6.1-i686-setup.exe?modtime=1223601373&big_mirror=0
ZETT93:
Dzięki :) A że samemu można skompilować to wiem, ktoś z Was mi kiedyś podrzucił jak to zrobić i kompilowałem sobie 2.5.x starsznie długo trwało więc zrezygnowałem ;p
Domaxi:
Cytat: ZETT93 on 10.10.2008, 14:49:16
Dzięki :) A że samemu można skompilować to wiem, ktoś z Was mi kiedyś podrzucił jak to zrobić i kompilowałem sobie 2.5.x strasznie długo trwało więc zrezygnowałem ;p
W pliku README lub INSTALL masz opisane proces instalacji.
Kod:
./configure
make
make install
Nawigacja
[#] Następna strona