GIMP 2.5 - Pierwsze wydanie rozwojowe

<< < (2/7) > >>

@Cakper:
Cytat: Pevel on 11.04.2008, 22:05:32

Wydane szybciej niż przypuszczałem. Mam nadzieję, że prace w kierunku 2.6 pójdą też w miarę szybko. Jestem ciekawy, co wyniknie z 'pracy z zespołem odpowiedzialnym za interfejs użytkownika w celu poprawienia komfortu pracy z programem'. Zobaczymy.

Na razie nie wiele, zmiany interfejsu są planowane w 3.0 z tego co na devliscie mailingowej czytalem

no-name:
Cytat: @Cakper on 11.04.2008, 22:17:36

Cytat: Pevel on 11.04.2008, 22:05:32

Wydane szybciej niż przypuszczałem. Mam nadzieję, że prace w kierunku 2.6 pójdą też w miarę szybko. Jestem ciekawy, co wyniknie z 'pracy z zespołem odpowiedzialnym za interfejs użytkownika w celu poprawienia komfortu pracy z programem'. Zobaczymy.

Na razie nie wiele, zmiany interfejsu są planowane w 3.0 z tego co na devliscie mailingowej czytalem

Czyli jeszcze będzie:
-2.5 - rozwojowa
-2.6 - stabilna
Ze starym interfejsem

-2.7 - rozwojowa
-2.8 - stabilna
Ze starym interfejsem

-2.9 - rozwojowa
-3.0 - stabilna
Z nowym interfejsem

Tak? Bo w takim razie chyba sobie jeszcze dłuuuuugo poczekamy na zmianę interfejsu. :D

@Cakper:
nie, będzie 2.6 a później przeskok do 3.0

no-name:
A to mnie pocieszyłeś! :)

CaceK:
Zmiany w interfejsie już są. Wprawdzie kosmetyczne, ale jednak.

Podoba mi sie przeniesienie menu z panelu z narzędziami do menu z obrazem.
Aha, jeszcze taka mała rzecz, a cieszy - w prawym rogu okna z obrazem mamy uchwyt do zmiany rozmiaru okna. Dotychczas mając bardzo wąską dekoracje okna było ciężko trafić w niemal 1 pikselowy pasek.

Co do stabilności, wprawdzie to wersja rozwojowa ale póki co nie wywaliła mi sie ani razu. Czas pokaże przy zabawie z czymś większym bo narazie sie tylko bawiłem.

Gdyby ktoś chciał instalować ze źródeł - potrzeba biblioteke babl no i gegl oczywiście

babl: http://ftp://ftp.gtk.org/pub/babl/0.0/babl-0.0.20.tar.bz2
gegl: http://ftp://ftp.gtk.org/pub/gegl/0.0/gegl-0.0.16.tar.bz2

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona