GIMP 2.5 - Pierwsze wydanie rozwojowe
@Cakper:
GIMP 2.5.0 jest pierwszym wydaniem z nowej rozwojowej linii GIMPa.
Wersja ta daje możliwość wglądu deweloperom oraz zainteresowanym użytkownikom w aktualne kierunki rozwoju GIMPa 2.6.
Jeśli jesteś zainteresowany testowaniem tej wersji przeczytaj informacje odnośnie wydania dla GIMPa 2.5 (ang).
Pełna lista zmian dostępna jest w pliku NEWS (ang), z ważniejszych można wymienić:przeportowanie narzędzi kolorystycznych do GEGL, co daje możliwość edycji obrazu w więcej niż 8 bitach kolorów, które to ograniczenie wynikało z użycia bibliotek graficznych GTK+,dodanie narzędzia do zaznaczania wielokątnego,rozpoczęcie prac nad ulepszeniem narzędzia tekstowego,praca z zespołem odpowiedzialnym za interfejs użytkownika w celu poprawienia komfortu pracy z programem.
Dostępne są zrzuty ekranu nowego GIMPa, a sam program (kod źródłowy) można pobrać z serwera ftp (ftp://ftp.gimp.org/pub/gimp/v2.5).
Grolak:
No to (hmm, to chyba nie jest brzydkie słowo) zajefajnie! Tylkoe czy to jest stabilne czy raczej niestabilne wydanie??
@Cakper:
a co pisze w tytule newsa?
ƥevel:
Wydane szybciej niż przypuszczałem. Mam nadzieję, że prace w kierunku 2.6 pójdą też w miarę szybko. Jestem ciekawy, co wyniknie z 'pracy z zespołem odpowiedzialnym za interfejs użytkownika w celu poprawienia komfortu pracy z programem'. Zobaczymy.
Grolak:
Pierwsze wydanie rozwojowe - tylko nie wiem, to chyba znaczy że się rozwija, czyli chyba niestabilna. Albo się już rozwinęła...
Nawigacja
[#] Następna strona