Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Problem z pędzlami  (Przeczytany 448 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jask0o95
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Wiadomości: 2
Galeria Użytkownika

Jask0o95


Zobacz profil
« : 03.12.2021, 12:56:42 »

Witam, kila miesięcy temu korzystałem z wersji 2.10.2 wgrałem pędzle i wszystko działało jak trzeba. Teraz te same pędzle wyglądaj jakby im brakowało z połowy pikseli.
Zostawiam dowód w załączniku. Na wersji 2.8 działa normalnie, ale czemu przestało działać na nowszej. Gimp instalowany z uprawnieniami administratora na dysku C i uruchamiany jako administrator z zgodnością z win 7 i nic to nie pomogło.


* 43564545.png (163.29 KB, 1920x1080 - wyświetlony 30 razy.)
« Ostatnia zmiana: 04.12.2021, 12:53:52 wysłane przez Jask0o95 » Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

Płeć: Kobieta
GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Wiadomości: 7 101
Galeria Użytkownika



Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 04.12.2021, 01:31:26 »

A czy przypadkiem nie używasz tych pędzli w trybie przesiewania lub innym dziwnym? Sprawdź ustawienia w opcjach narzędzia pędzel (tryb, krycie, twardość i ew. dynamika) oraz tryb i krycie warstwy, po której malujesz
Zapisane
Jask0o95
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Wiadomości: 2
Galeria Użytkownika

Jask0o95


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 04.12.2021, 12:53:41 »

Dziękuje bardzo. Jestem zielony w gimpie nawet nie zauważyłem takiej opcji jak Tryb pędzla był ustawiony na Przenikanie. Po zmianie na Zwykły problem się rozwiązał. Co dziwne sam nigdy tego nie przestawiłem.
Zapisane
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aOgólne dyskusjePomocna dłońGIMP - pomoc (Moderator: be@)Wątek: [ROZ] Problem z pędzlami
Skocz do: