Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Gimp 2.10 problem startowy  (Przeczytany 359 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sidd
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Wiadomości: 2
Galeria Użytkownika

Sidd


Zobacz profil
« : 12.12.2019, 19:57:06 »

Siema Uśmiech otóż mam problem z gimpem 2.10.14 i wersjami także od 2.10 poczynając.. otóż gdy próbuję włączyć gimpa to po tym jak gimp zaczyna wczytywać moduły, nagle się wyłącza. Nie zacina się ani nic z tych rzeczy, po prostu gaśnie jakby czegoś mu brakowało... z wersjami 2.8 i niżej śmiga dobrze Uśmiech Ale co ciekawe zaczęło tak robić gdy drugi raz zainstalowałem windows 10(home) od nowa, bo za pierwszym razem chodził ładnie a teraz...
Dołączę screena - może ktoś będzie mi w stanie pomóc.. może ktoś się spotkał z tym problemem.
 
Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

Płeć: Kobieta
GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Wiadomości: 6 825
Galeria Użytkownika



Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 13.12.2019, 05:52:55 »

Spróbuj wykonać dokładną reinstalację:
- po odinstalowaniu GIMP-a bardzo dokładnie usunąć wszystkie pliki i foldery go dotyczące, zarówno te w katalogu instalacyjnym jak i w folderze użytkownika/AppData (użyć wyszukiwarki do ich znalezienia). Przeczyścić rejestr np. CCleanerem lub podobnym, zrestartować system i dopiero wtedy zainstalować GIMP-a ponownie
Zapisane
Sidd
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Wiadomości: 2
Galeria Użytkownika

Sidd


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 08.01.2020, 16:50:36 »

sory że tak późno odpowiadam ale nie miałem czasu...

Co do twojej wypowiedzi , wszystko wyczyściłem do zera z starego gimpa i problem ciągle się pojawia... nie ważne jaka to będzie wersja od 2.10 i tak się gasi.
Nie wiem czy to ma znaczenie ale nie mogę też zmienić lokalizacji instalacji gimpa - ponieważ oryginalnie instaluje się na dysku C ale w zakładce użytkownicy-U4 a gdy chcę go mieć na program files, to nie ma takiej opcji, leci błąd. Wersjie 2.8 nie mają z tym problemu...
« Ostatnia zmiana: 08.01.2020, 17:38:43 wysłane przez Sidd » Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

Płeć: Kobieta
GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Wiadomości: 6 825
Galeria Użytkownika



Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 08.01.2020, 18:29:06 »

To wciąż wygląda, jakby jednak coś tam pozostało. A sprawdzałeś w rejestrze po odinstalowaniu i wyczyszczeniu? Może zostały tam jakieś wpisy? Tylko zanim je usuniesz, sprawdź ścieżki, czy jednak w danej lokalizacji nie pozostały jakieś pliki. Ew. jeszcze możesz przywrócić system do punktu sprzed tej pierwszej instalacji
Zapisane
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aOgólne dyskusjePomocna dłońGIMP - pomoc (Moderator: be@)Wątek: Gimp 2.10 problem startowy
Skocz do: