Defqonone
Użytkownik
Reputacja: 0
Licencja: Copyright
|
 |
« : 16.03.2016, 09:30:38 » |
|
Witam ponownie Panie oraz Panowie mam pytanie jak uzyskać jak w temacie efekt złotego napisu błyszczący? Oczywiście złoty napis zrobił bym bazując się na tym o tu poradniku z Gimpuj.info http://www.gimpuj.info/index.php/topic,14550.0.htmlCo musiał bym zrobić aby uzyskać coś takiego ? (Przykład patrz na logo te chińskie czy co to xd)  Dodatkowo dodam że też chcę do tego zrobić tło, coś jak na tej sygnaturze widać będzie to mniej więcej duże o x razy od tego bo mam zamiar zrobić prezentacje klanu World of tanks.
|
|
« Ostatnia zmiana: 30.04.2016, 14:13:47 wysłane przez be@ »
|
|
|
|
|
|
Defqonone
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : 16.03.2016, 18:26:06 » |
|
Poradnik może być, ale nie mam nigdzie opcji Video w gimpie, no i stanąłem w martwym punkcie bo nie ma nigdzie coś takiego jak Menu --> Video.
|
|
|
|
|
|
|
be@
Moderator globalny
Reputacja: 49
Licencja: CC-BY
|
 |
« Odpowiedz #3 : 16.03.2016, 18:33:40 » |
|
A zainstalowałeś w ogóle dodatek GAP?
|
|
|
|
|
|
|
Defqonone
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : 16.03.2016, 18:34:57 » |
|
niestety, nie bo nic bynajmniej ja nie wyczytałem o instalacji heh, możesz skrócić mi męki w poszukiwaniach i wstawić to zainstaluje  . Nie wychodzi mi co bym spróbował error i koniec.
|
|
« Ostatnia zmiana: 16.03.2016, 19:26:44 wysłane przez Defqonone »
|
|
|
|
|
|
Defqonone
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : 16.03.2016, 19:49:45 » |
|
Zainstalowałem GAP jest okienko Video już ale mam angielską wersję jakoś tam coś ogarniam, ale gry zrobię jak w poradniku wyskakuje mi komunikat nie ważne czy to w przypadku podglądu lub kliknięcia "ok" wyskakuje komunikat.
Can't operate with current controlpoint or keyframe settings.
Error List:
Error: controlpoint [1] is out of handled framerange Error: controlpoint [2] is out of handled framerange Error: More controlpoints (3) than handled frames (1). Please reduce controlpoints or select more frames
|
|
|
|
|
|
|
be@
Moderator globalny
|
 |
« Odpowiedz #7 : 16.03.2016, 19:54:31 » |
|
Tam jest m.in. napisane: Więcej punktów kontrolnych niż obsługiwane ramek. Proszę zmniejszyć ilość punktów kontrolnych lub wybierz więcej klatek.
Sama właściwie nie używam i nie lubię GAP. Taką animację wolałabym zrobić za pomocą skryptu. Niestety nie ma na to gotowego tutoriala.
|
|
|
|
|
|
|
Defqonone
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : 16.03.2016, 20:03:24 » |
|
No to lipa bo ten GAP to jakiś shit nic więcej :/, a błysk by mi się przydał przy złotym napisie oraz tle obrazka czołgów :/
|
|
|
|
|
|
|
be@
Moderator globalny
|
 |
« Odpowiedz #9 : 16.03.2016, 20:07:26 » |
|
To mogę napisać jak to zrobić za pomocą skryptu, ale to trochę potrwa i nie wiem czy dam dziś radę.
|
|
|
|
|
|
|
Aaseel
Użytkownik
Reputacja: 6
|
 |
« Odpowiedz #10 : 16.03.2016, 20:12:55 » |
|
Zainstalowałem GAP jest okienko Video już ale mam angielską wersję jakoś tam coś ogarniam, ale gry zrobię jak w poradniku wyskakuje mi komunikat nie ważne czy to w przypadku podglądu lub kliknięcia "ok" wyskakuje komunikat.
Error List:
Error: controlpoint [1] is out of handled framerange Error: controlpoint [2] is out of handled framerange Error: More controlpoints (3) than handled frames (1). Please reduce controlpoints or select more frames
Najprawdopodobniej pominąłeś pkt 8 tutka wskazanego przez be@.
|
|
|
|
03-03-2016 o 21:16:15 Ziomioslaw - no i jak człowiek używa Linuksa, to się przyzwyczaja do tego, że wszystko działa i nie trzeba się zastanawiać
|
|
|
Defqonone
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : 16.03.2016, 20:16:33 » |
|
Error List:
Najprawdopodobniej pominąłeś pkt 8 tutka wskazanego przez be@. Właśnie zrobiłem jak trzeba w 8 punkcie to tak jakby mi nie czytało tych zapisanych warstw, robi się w folderze kilka plikow to muszę wszystkie otworzyć 20 plikow roboczych aby mi czytało?
|
|
|
|
|
|
|
Aaseel
Użytkownik
Reputacja: 6
|
 |
« Odpowiedz #12 : 16.03.2016, 21:22:54 » |
|
Nie, wystarczy tylko pierwszy. GAP wyświetla ten błąd jeszcze w przypadku użycia polskich czcionek w samym pliku lub folderze, w którym jest zapisany. Nie lubi też spacji. Nic więcej nie przychodzi mi w tej chwili do głowy.
|
|
|
|
03-03-2016 o 21:16:15 Ziomioslaw - no i jak człowiek używa Linuksa, to się przyzwyczaja do tego, że wszystko działa i nie trzeba się zastanawiać
|
|
|
Defqonone
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : 16.03.2016, 21:36:28 » |
|
nigdzie nie ma polskich znaków typu "Ś,Ć,Ą" ani spacji.
|
|
|
|
|
|
|