Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Kostka jako logo  (Przeczytany 4487 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PolowicerPL
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

PolowicerPL

« : 19.08.2013, 20:01:25 »

Witam wszystkich zainteresowanych.
Moją prośbą jest wykonanie kostki prezentującej świat Gothica 2.
Jeżeli ktoś uważa iż dorobi klimatyczny napis - zachęcam, jeżeli nie to proszę zostawić miejsce na owy napis.

Podaję tutaj dokładne wymiary oraz kolorystykę:
Wymiary: 900x181 (są to wymiary wraz z napisem, jeżeli uważasz iż nie zrobisz napisu - kostkę zrób po lewej stronie, ja dołożę napis)
Kolorystyka: ciemna
Ilość dodatków (C4D itp): proszę o żadne, w miarę możliwości
Tekst (nie chcesz/umiesz - nie rób Uśmiech ): CubeLand.pl

Logo które będzie najładniejsze (wierzę że każde będzie)ustawię na forum, a użytkownika po zarejestrowaniu nagrodzę rangą grafik (Ranga nie zobowiązuje do niczego, jest to wyraz wdzięczności)

Z góry dziękuję, oraz pozdrawiam.
Beekeeper
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 19.08.2013, 20:58:54 »

Chciałbym pomóc, ale nie rozumiem, co masz na myśli poprzez kostkę? Chodzi ci kostkę do gry (taką, żeby można było poskładać?), gdzie na każdym polu będzie inna scena z gothica? Opisz jakoś dokładniej o co chodzi z tą kostką.

War... War never changes...

PolowicerPL
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

PolowicerPL

« Odpowiedz #2 : 19.08.2013, 21:06:08 »

Wybacz, zapomniałem dodać przykładowy screen, skleroza Mrugnięcie

O coś dokładnie takiego mi chodzi, tylko bardzo w stylu Gothica 2, to jest screen z Minecrafta.

Liczę na pomoc, pozdrawiam Mrugnięcie

@Edit:
Dodatkowy screen;
Beekeeper
Użytkownik

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 19.08.2013, 21:31:04 »

Nie chcę cię martwić, ale pierwszy screen przedstawia pracę w cinema 4d, drugi to wybudowana struktura klocek po klocku. Żeby uzyskać podobny efekt w gothicu, musiałbyś mieć jakiś gothic map editor, żeby zrobić unikatowe ujęcia z jakiegoś wyższego punktu w grze + cinema 4d do sklejenia tego w kostkę. Ja ci niestety nie pomogę w tym temacie. Przykro mi Smutny

War... War never changes...

PolowicerPL
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

PolowicerPL

« Odpowiedz #4 : 19.08.2013, 22:05:15 »

Niestety wiem, iż pierwsze jest zrobione w CInemie, to mnie martwi.

Drugie jest zrobione w grze Minecraft, więc tym bardziej.
Liczę jednak na to iż znajdzie się ktoś kto operuje w takim programie, lub zna się dość dobrze na rysunku aby wykonać ową pracę.

Pozdrawiam.
PolowicerPL
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

PolowicerPL

« Odpowiedz #5 : 21.08.2013, 12:43:54 »

@Odświerzam Uśmiech Cool
« Ostatnia zmiana: 21.08.2013, 13:01:37 wysłane przez be@ » Zapisane
Hasia
Użytkownik

Reputacja: 39 Offline Offline

GIMP: 2.10
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Czasami nie jestem sobą

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : 21.08.2013, 13:17:33 »

Wiesz, może jeszcze zgłosi się jakiś pasjonat, ale moim zdaniem to o co prosisz jest za pracochłonne aby robić to za friko, czy tam za rangę na forum.

PolowicerPL
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

PolowicerPL

« Odpowiedz #7 : 22.08.2013, 11:21:53 »

Wybaczcie błąd w poprzednim poście.
Hasio, masz rację, jest to możliwe że ktoś zażyczy coś innego niż rangę.

Ogółem zmieniłem pomysł, myślę że znajdę kogoś z mojej okolicy kto dla mnie to wykona, oczywiście temat niechaj pozostanie otwarty, może ktoś wykona pracę Mrugnięcie

Pozdrawiam.
uKreskowane
Użytkownik

GIMP: 2.10
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #8 : 22.08.2013, 22:11:12 »

Ja szczerze mówiąc nie zrozumiałem nawet za bardzo jak to ma wyglądać.
Z tego co pamiętam to świat w Gothic-u 2 był prostokątny, i wiele wzniesień tam nie było (na skraju map były jakieś wzgórza i na początku przy wieży Xardasa - więcej nie pamiętam) więc całość byłaby raczej trochę płaska.
Całość polegałaby na wymodelowaniu mapy od początku i złożenia ją w kostkę w programie do edycji grafiki 3d. Hasi nie chodziło o to, że ranga na forum to za mało, ale raczej o to, że graficy zajmujący się taki sprawami dostają grube tysiące.
Wbrew pozorom to nie jest takie łatwe i nawet jeżeli ktoś by się tego podjął to prędzej niż za (strzelam, ale to jest chyba minimum) miesiąc byś tego nie dostał, biorąc pod uwagę, że poświęcił by się temu projektowi w 100% i jest bardzo doświadzony.
Trzeba wymodelować każdy budynek, drzewo, skałę, przygotować do tego tekstury, nałożyć je itd. Na koniec to jeszcze sensownie złożyć.
Sorka, że musiałem Cię tak zmartwić, ale jednak widziałem, że oczekujesz projektu po 2 dniach (po tym czasie już odświerzałeś temat) i ktoś musiał Cię uświadomić, że to nie takie proste.
Wymyśl jakiś inny koncept, albo podaj w jakim stylu chcesz utrzymać header, a wtedy jak znajdę czas (w co wątpie Mrugnięcie) postaram się coś skrobnąć. Ale wolałbym mieć pewność, że forum się utrzyma, bo jak na razie to jest to kolejne z wielu.

dree
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

buuhaa..

« Odpowiedz #9 : 23.08.2013, 01:39:30 »

Tak na marginesie, jak chcesz umieścić cały świat Gothica 2 na takiej miniaturowej kostce? Moim zdaniem nie jest możliwością przedstawić wszystkich terenów, więc skąd tu mowa o całym świecie..? Co do samej prośby, najlepszy efekt uzyskał byś w 3D. Tak jak wcześniej wspomniano. Choć może i nie jest to zbyt pracochłonne to i tak projekt liczy kilka ładnych dni. Oczywiście, każdy pewnie wolałby zarobić dolce za takie zlecenie niż robić bezinteresownie projekt który wymaga naprawdę dosyć poświecenia - za darmo. A twoja propozycja nie jest zbyt zachecająca także nikt nie widzi w tym większej alternatywy. Zapewne, ktoś dobroduszny znalazłby się, który wykonałby dla ciebie takowy efekt, także - szukaj.

Sądzę że dość dobry efekt otrzymałabyś działać według dobrego schematu w wektorach a nawet w gimp-ie. Takie pseudo 3D, choć myśle że wektory dałoby lepszą jakość. Ale to już misja dla bardziej zaawansowanych.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneBazarProśbyWątek: Kostka jako logo
Skocz do: