Ja szczerze mówiąc nie zrozumiałem nawet za bardzo jak to ma wyglądać.
Z tego co pamiętam to świat w Gothic-u 2 był prostokątny, i wiele wzniesień tam nie było (na skraju map były jakieś wzgórza i na początku przy wieży Xardasa - więcej nie pamiętam) więc całość byłaby raczej trochę płaska.
Całość polegałaby na wymodelowaniu mapy od początku i złożenia ją w kostkę w programie do edycji grafiki 3d. Hasi nie chodziło o to, że ranga na forum to za mało, ale raczej o to, że graficy zajmujący się taki sprawami dostają grube tysiące.
Wbrew pozorom to nie jest takie łatwe i nawet jeżeli ktoś by się tego podjął to prędzej niż za (strzelam, ale to jest chyba minimum) miesiąc byś tego nie dostał, biorąc pod uwagę, że poświęcił by się temu projektowi w 100% i jest bardzo doświadzony.
Trzeba wymodelować każdy budynek, drzewo, skałę, przygotować do tego tekstury, nałożyć je itd. Na koniec to jeszcze sensownie złożyć.
Sorka, że musiałem Cię tak zmartwić, ale jednak widziałem, że oczekujesz projektu po 2 dniach (po tym czasie już odświerzałeś temat) i ktoś musiał Cię uświadomić, że to nie takie proste.
Wymyśl jakiś inny koncept, albo podaj w jakim stylu chcesz utrzymać header, a wtedy jak znajdę czas (w co wątpie

) postaram się coś skrobnąć. Ale wolałbym mieć pewność, że forum się utrzyma, bo jak na razie to jest to kolejne z wielu.