Hmmm nie jestem znawcą. By coś więcej napisać musiał bym znać cel, funkcje owych stron.
Pierwsza zdaje się być powiązana z forum. Moim zdaniem bardzo ładnie przyswoiłaś i zaprezentowałaś dzisiejsze trendy. Coraz więcej stron przybiera taki charakter. Szczególnie, jak są to rozległe portale. Bardzo podoba mi się kolorystyka, określił bym ją jako spójną i wyrazistą. Widać, że tworzy jedną całość. Sprawia wrażenie stworzonej według zamysłu, a nie z tego co było. Jedyne co się wyróżnia to owy "dzyndzelek", który w sumie powinien.
Druga strona robi na mnie jeszcze większe wrażenie, z rozkoszą ją przeglądam. Chętnie podziwiam.
Jest jednak pewne ale. Po chwili podziwiania budzę się i się zastanawiam o co właściwie chodzi? Owa wspaniałość wykonania, jest dla mnie przerostem formy nad treścią. Być może jestem suchy, jednak trudno mi się odnaleźć w stronach o takich stylach.
Podsumowując piękne, ale mało użyteczna dla usera. Chociaż może po prostu starsza gwardia nie zrozumie powiewu świeżości
Myślę, że czujesz to. Dlatego tym bardziej życzę Ci powodzenia i pozdrawiam cieplutko

.