Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: WertyS Webdesign  (Przeczytany 22049 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wertyś
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #14 : 28.01.2010, 16:34:08 »

agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #15 : 28.01.2010, 17:07:31 »

Jakoś tak dziwnie, mdło. Nie ma tu czegoś co by przyciągnęło wzrok, obrazków, ikon czy kolorów(!). Logotyp powinien być wyżej. Button w menu mi się nie podoba, pokombinuj jakoś inaczej, może bez tych zaokrąglonych rogów? Więcej efektów w niego wlej. Tekst jest dziwnie ułożony. Kojarzy od razu mi się z jakimś wierszem w moim podręczniku języka polskiego. Język

Ogólnie nudno i trochę słabo. Może zamiast robić kolejne szablony portfolia zrobiłbyś coś większego? Miałbyś przy okazji co w to portfolio wstawić.

Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #16 : 28.01.2010, 17:22:20 »

Pracuje obecnie nad szablonem sklepu internetowego, ale w między czasie wstawiłem to. Nie wiem czy jest sens to poprawiać.
agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #17 : 28.01.2010, 17:26:08 »

Lepiej zrobić całość od początku. Tutaj i tak masz hmm? Góra 10/15 warstw graficznych, a reszta to tekst. Więc dużo nie stracisz Język

Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #18 : 28.01.2010, 17:28:07 »

Też tak myślę. Poza tym mam wiele innych pomysłów na portfolio, więc będę miał, co robić jak skończę.
Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #19 : 18.03.2010, 00:46:23 »

Szablon sklepu porzuciłem masę czasu temu. Nie wyglądał źle, ale zaczął mnie nudzić. Może go skończę.

A przed panstwem:

agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #20 : 18.03.2010, 09:03:00 »

Hm, bardzo minimalistycznie, tak w stylu daglasa. Osobiście no nie przepadam za takim minimalizmem. No. ale dobrze, w pracy nie podobają mi się tak mocne te ramki, za szare są (xD), po prostu zmniejszyłbym krycie.
Stopka mi się też nie podobuje, jakaś taka dziwna, może lepiej zwykła pozioma kreska, a pod tym kopirajt?

Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #21 : 07.05.2010, 23:21:25 »

agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #22 : 08.05.2010, 11:49:53 »

Hmm... Ogólnie to strasznie nudno. Dużo tekstu, mało ikon i stocków. Nie pasuję mi to logo, chodzi mi o tą kulę ziemska.  Mogłeś bardziej cieniowanie odpicować, w menu i przyciskach. Grid też mi nie pasuje. Prawa strona jest ok, po lewej menu wychodzi za margines, tzn. tekst w menu. 

Typografia też średnia. Czcionka w menu mi nie pasuję, font w nagłówkach wg. mnie za duży, w contencie używaj standardowych czcionek i ich nie wygładzaj, zwiększ też interlinię.

Szablon bardzo prosty, układ też nie specjalny. W stylu Daglasa bardzo, może spróbuj stworzyć bardziej rozbudowany szablon? Więcej efektów, cieniowania, stocków i światła.

Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #23 : 13.05.2010, 23:24:41 »

Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #24 : 12.07.2010, 01:43:53 »

Nikt nie skomentował poprzedniej, ehh... Teraz to już nic nie da, porzuciłem projekt. Chociaż, jeśli okazałoby się, że warto go dokończyć (w co raczej wątpię), pewnie bym się nim zajął.

Przed państwem, bla bla bla, MultiHosting, opis w galerii, dziękuję za uwagę:

« Ostatnia zmiana: 12.07.2010, 19:24:08 wysłane przez WertyS » Zapisane
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #25 : 12.07.2010, 07:57:38 »

Do ja skomentuję Chichot

XTEDesign:

Kolorystyka jak na naszym forum, podoba mi się. Guziczki ładnie zrobione, format tekstu też bez zastrzeżeń, chociaż ten napis XTEDesign coś mi nie pasuje. Brakuje w nim jakiejś takiej dokładności. Powinien być bardziej dokładnie zrobiony, a nie wklepanie napisu w dwóch kolorach.

MultiHosting: Nie podoba mi się tak krzywa linia postępu. Prosta, bądź po łuku okręgu znacznie lepiej by się prezentowała, bo moim zdaniem teraz kojarzy się ona z niespecjalnie prostą drogą zamówienia itp. Panel logowania i rejestracji nie powinien być w menu głównym. Zrób z tego standardową szafkę do logowania. Kolory ładniutkie.

agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #26 : 12.07.2010, 11:28:29 »

Poprzedni to klapa na całej linii, więc ocenię ostatni.

Przede wszystkim leży grid. Przez to cały układ strony się sypie. Buttony, cieniowanie - mocno w stylu Pileja, widać kim się inspirujesz, ale to w sumie dobrze. Stock w topie za mały, nie fajny, nie wiem po co wylałeś na nim białą farbę na małym kryciu. Przez to wydaję się być przygaszony. Ja bym go w ogóle zmienił, bo średnio mi tu pasuje.

Font w buttonach za duży, w buttonie "zadzwoń..." wyśrodkuj tekst. "Wypróbuj, dołącz, zamów" lepiej by chyba wyglądało gdyby to było w jednej linii, albo chociaż równo spadało, slogany pod tymi nagłówkami są napisane za dużą czcionką, 2-3pt.

W menu bym użył normalnych małych literek i może ciut mniejszych. Napis "Główna" nie jest wyśrodkowane w hoverze.

Logotyp wraz ze sloganem podnieś trochę do góry, to mini-menu na górze wywal, zamiast tego coś daj po lewej stronie topu, na linii logotypu.

No to tyle by chyba było. Najbardziej psuję ten projekt mocno ssący grid, poprawisz to to będzie dużo lepiej.

Wertyś
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #27 : 28.08.2010, 20:19:43 »

Zastosowałem się do niektórych rad, pozostałe odrzuciłem lub dalej zastanawiam się nad ich zastosowaniem. Za około 2h jadę na 2 tygodnie na wakacje, więc kolejnej wersji nie spodziewajcie się zbyt prędko.

Szablon bloga, za jakiś miesiąc online. Top trochę mi nie wyszedł, z typo eksperymentowałem, przydałaby się jakaś opinia.
Strony: 1 [2] 3 4  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: WertyS Webdesign
Skocz do: