Wertyś
Użytkownik
Reputacja: 4
GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
|
 |
« : 19.10.2009, 21:48:14 » |
|
Zająłem się tworzeniem layoutów i postanowiłem zrobić swoją galerię. (...) Na początek minimalistyczne portfolio (przewiduje ewentualne zmiany):  warstwy: ok. 20 czas pracy: ok. 20 min.
|
|
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 16:14:33 wysłane przez WertyS »
|
|
|
|
|
caje
Emeryt
Reputacja: 7
JID: caje@aqq.eu
chyba mam napis na ryju
|
 |
« Odpowiedz #1 : 19.10.2009, 22:16:06 » |
|
Jak już robisz taką okrojoną stronę główną, to pokazałbyś np co jest w zakładce kontakt
|
|
|
|
|
|
|
agape
√ ι ק
Reputacja: 5
JID: nesq@gimpuj.info
hejo
|
 |
« Odpowiedz #2 : 20.10.2009, 11:50:03 » |
|
Ja bym sie jescze pobawił w jakies czarne kreseczki na malym kryciu, zeby bylo widac, ze to strona xP Jak jakbym coś takiego w internecie zobaczył to bym pomyślał, że się całość nie załadowała ;P
|
|
|
|
|
|
|
Cooler16
Nowicjusz
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : 20.10.2009, 12:27:54 » |
|
Ja bym sie jescze pobawił w jakies czarne kreseczki na malym kryciu, zeby bylo widac, ze to strona xP Jak jakbym coś takiego w internecie zobaczył to bym pomyślał, że się całość nie załadowała ;P
Też bym tak pomyślał.
|
|
|
|
|
|
|
Quot
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : 20.10.2009, 15:28:22 » |
|
Nie przesadzajmy. Istnieje pojęcie minimalistyki i w grafice jest bardzo uznane. Aczkolwiek gdyby umiejętnie zrobić takie niewielkie linie też mogłoby być nieźle. Oczywiście teraz też jest ładnie tylko daj jakiś przykładowy tekst/pokaż zakładkę portfolio - jaką masz na to koncepcję. I odnoszę wrażenie (nie wiem czemu i nie wiem czy tylko ja) że WE RT YS jest lekko rozmyte w porównaniu do przycisków. No chyba że to moja stara poczciwa CRT'tetka się kończy 
|
|
|
|
|
|
|
Pilej
√ ι ק
Reputacja: 7
|
 |
« Odpowiedz #5 : 20.10.2009, 16:11:54 » |
|
Po co takie małe coś dajesz? Nie napiszesz czegoś o sobie na stronie głównej, czy cokolwiek? Bo takie coś to jest wręcz 2min roboty 
|
|
|
|
|
|
|
Crackeen
Użytkownik
You cannot kill what you did not create.
|
 |
« Odpowiedz #6 : 20.10.2009, 16:42:50 » |
|
20min? 20warstw? Żart? Jak PIL3J powiedział 2min roboty i może 10 warstw w tym 6 tekstowych >.< Jak dla mnie za bardzo minimalistyczne.
|
|
|
|
|
|
|
Wertyś
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : 20.10.2009, 17:07:49 » |
|
20min? 20warstw? Żart? Jak PIL3J powiedział 2min roboty i może 10 warstw w tym 6 tekstowych >.< Jak dla mnie za bardzo minimalistyczne.
Zduplikowałem tło kilka razy 
Poprawa. Śpieszyłem się i tak sobie wyszło. Do poprawy jest napis "Coś o mnie". Po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku, że poprawię także menu. 
|
|
|
|
|
|
|
agape
√ ι ק
Reputacja: 5
JID: nesq@gimpuj.info
hejo
|
 |
« Odpowiedz #8 : 20.10.2009, 17:19:56 » |
|
Nie przesadzajmy. Istnieje pojęcie minimalistyki i w grafice jest bardzo uznane. Aczkolwiek gdyby umiejętnie zrobić takie niewielkie linie też mogłoby być nieźle. Tak, tylko to pierwsze "coś" to menu i napis... Zazwyczaj na minimalistycznych stronach jest jeszcze coś poza menu i napisem xD
|
|
|
|
|
|
|
Luczi
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : 20.10.2009, 17:37:23 » |
|
Moim zdaniem lepiej by wyglądało jakbyś zrobił jakieś ładne logo z napisem WERTYS czy innym, które umieściłbyś nad tą hmmm... ramką. Nie wiem dlaczego nei zrobiłeś zakładki kontakt tak jak portfolio ?
|
|
|
|
|
|
|
Wertyś
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : 20.10.2009, 18:06:46 » |
|
Moim zdaniem lepiej by wyglądało jakbyś zrobił jakieś ładne logo z napisem WERTYS czy innym, które umieściłbyś nad tą hmmm... ramką. Nie wiem dlaczego nei zrobiłeś zakładki kontakt tak jak portfolio ?
Bo kiedy zrobiłem to okazało się, że ramka jest za wąska z prawej strony i obramówka "kontakt" wystawałaby poza nią.
Dwie nowe wersje:  Poprawiłem szarą obramówkę, usunąłem napis "Coś o mnie", podniosłem napis "WE RT YS".
 Specjalnie dla Lucziego napis WertyS w całości.
|
|
« Ostatnia zmiana: 20.10.2009, 18:34:32 wysłane przez WS »
|
|
|
|
|
Quot
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : 20.10.2009, 19:43:41 » |
|
O niebo lepiej. Fajna ramka tylko nie pasują tu te kanciaste buttonu do zaokrąglonej ramki. Buttonu nie muszą stykać z krawędzią ale powinny być bardziej dopasowane kształtem do ramki 
|
|
|
|
|
|
|
Wertyś
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : 20.10.2009, 20:02:09 » |
|
Poprawiłem menu.

|
|
|
|
|
|
|
Quot
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : 21.10.2009, 18:39:50 » |
|
No... bardzo ładnie to teraz wygląda. Można by jeszcze (ale nie koniecznie) oddzielić stopkę jakąś linią zanikającą o małym kryciu. Może być np. w kształcie takim jak zakładki menu i wcinać się w ciało... | | | __________________ | |______| Stopka. Kopirajty |____|
Coś takiego tylko zaokrąglone  Ale to już zależy od Ciebie to to jest kosmetyka. Ziomioslaw: dodałem tag code, mam nadziej, że wygląda to lepiej i nic nie przekłamałem.Quot: Dziękuje człowieku dobrej woli 
|
|
« Ostatnia zmiana: 21.10.2009, 20:33:37 wysłane przez Quot »
|
|
|
|
|