Szablon bloga, za jakiś miesiąc online. Top trochę mi nie wyszedł, z typo eksperymentowałem, przydałaby się jakaś opinia.
Hmm... Hmm... Mieszane uczucia. Hmm.
Sam nie wiem czy na plus, czy na minus. Hmm...
Przede wszystkim masz plusa za to, że robisz coś innego. Ale pierwszy podstawowy zarzut - Calibri. Userzy z Vistą/siódemką - ok, ale reszta? Font face? OK, ale majkrosoftowy kopirajt? Ciekawe, czy z inną czcionką będzie wyglądać tak samo dobrze, skoro ten szablon to głównie typografia... Jedźmy dalej.
Dwa - wooonsko. My tu w erę panoram wchodzimy, a Ty się zawężasz. Moim zdaniem powinieneś wykorzystać minimum 960 px szerokości.
Header - dobrze Ci jadą. Namazałeś, nablurowałeś i nic z tego nie wynikło. Może tylko przy przycisku subskrypcji fajnie to wygląda, jakby oddalony button, ale nic poza tym. Top czytelnikowi nic nie mówi o autorze strony, w żaden sposób nie kojarzy się ani z Tobą, ani z tematyką bloga. Użyłeś czterech pojęć w sloganie, spróbuj również ukazać je w formie graficznej. Cała reszta strony jest możliwa do zrobienia w css, więc chociaż w top mógłbyś włożyć kilka KB ściągania przy ładowaniu. Ludzie nie będą narzekać. Przejdźmy do kontentu.
Przede wszystkim - "Krótko o mnie" nie powinno wyglądać identycznie jak treść wpisów. Jest to element wydzielony, powinien się choć minimalnie odróżniać, a taki sam jest zarówno nagłówek, jak i treść. Tło również.
Chyba tyle. Tak więc nie bądź kolejnym nudziarzem z kolejnym takim samym blogiem. Daj coś od siebie poza treścią - w końcu
jesteś też grafikiem.