BTW. komuś działa multitouch na touchpadzie w jakimkolwiek Linuksie?
Ma działać w Ubuntu 10.10, co do innych dystrybucji - nie wiem.
Panowie:
"W systemach Unix, takich jak Linux, serwer X.Org wspiera multi-touch od wersji 7.5, przy pomocy rozszerzenia MPX standardowego protokołu X11[4]."A ponieważ U10.04 jest na xorgu 7,5 to działać musi. Wystarczy się postarać i poszperać

Czemu uważasz że zmiana motywu albo przydatny conky są niepotrzebne?
Podaj mi trzy argumenty, dla których Conky będzie mi przydatny. Bo ja chwilowo nie widzę żadnego..
Dobrze:
Wyświetlane są bardzo przydatne informacje, dzięki temu na pulpicie mam np: Ilośc wolnego miejsca na home, dzięki temu nie muszę włączać nautilusa żeby to sprawdzić.
Pokazuje też informacje typu, teraz odtwarzana piosenka czy np bardzo przydatny, czas od włączenia komputera, dzięki temu kontroluję ile godzin już pracuje.
I zapewniam cię że minimalistyczny Conky nie przeszkadza, ale pomaga, przynajmniej mi, nie odczuwam żadnego spowolnienia systemu.
Zresztą, Conky ma wielkie możliwości konfiguracji, na pulpicie możemy mieć dosłownie wszystko i wcale nie musi być to nawalone, tak jak na niektórzych screenach.
Patrz na to:
http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2010/188/d/7/Sgwrong_by_Terrqge.pngCzy naprawdę tak minimalistyczne Conky było by tak zaśmiecające pulpit, wyświetla mi się tu tylko data, godzina, i 2 dla mnie ważne informacje, miejsce na home i uptime, mam też jako gadżet mini odtwarzacz, który jest dosyć przydatny.