GIMP 2.4

<< < (4/7) > >>

Myron:
Wydaje mi się, że to nie jest jeszcze ostateczna kompilacja na Windowsa - obstawiam, że to jest ta wersja Jerneja Simončiča zamieszczona na http://gimp.org.
Przypuszczam tak, ponieważ ściągnąłem teraz wersję z forumowego downloadu i w dalszym ciągu nie działa sporo Scriptów-Fu.

A może to tylko błąd występujący u mnie na komputerze.
W takim razie poproszę Windowsiarzy o sprawdzenie kilku Scriptów-Fu np: [Script-Fu > Color > Filtered BW] lub [Script-Fu > daoo's script-fu > animation > animated rain] - czy działają poprawnie w wersji GIMPA 2.4.

U mnie wyskakują komunikaty o błędach!

ViruS Riddle:
ja mam 2.4 z Forumowego downloadu i u mnie jest wszystko OK :)

Myron, ehmmm nie wiem co Ty masz za GIMPa w moim 2.4 wszystko jest po 1 po polsku a po 2 nie ma menu Script-fu (script -fu u mnie jest pogrupowane w2 zależnosci od działania ;)

a moze Ty pobrałeś nie ta wersje co trzeba?

Ravicious:
Zainstalowałem wersję pod Windowsa.
Wczytuje się o wiele szybciej od 2.2.17 (nie zatrzymuje się już na czcionkach), ale IMHO bardziej obciąża komputer.

Jak używać narzędzia "wyrównanie"?

Myron:

Cytat: ViruS Riddle on 26.10.2007, 14:13:14

ja mam 2.4 z Forumowego downloadu i u mnie jest wszystko OK :)

Właśnie pobierałem z oficjalnej strony GIMPa ale również i z forum - obie wersje są takie same.
Mówię o wersji 2.4.0 (stabilnej).

Myron, ehmmm nie wiem co Ty masz za GIMPa w moim 2.4 wszystko jest po 1 po polsku a po 2 nie ma menu Script-fu (script -fu u mnie jest pogrupowane w2 zależnosci od działania ;)

Ten (hmm... "stabilny")GIMP, którego zainstalowałem jest również całkowicie spolszczony z wyjątkiem Scriptów-Fu. A to co powyżej opisujesz to właśnie miałem w wersjach GIMPA 2.4-rc (nie było oddzielnego menu Script-Fu).

Kubi12:
Ten GIMP jest bardzo dobry. Porównując go z GIMP 2.3 jest to prawie to samo, lecz GIMP 2.4 jest poprawiony. Nie ma na przykład już tego czarnego okienka, które było w GIMP 2.3. GIMP 2.4 jest bardziej spolszczony (choć nie do końca). Radzę od razu wejść na DOWNLOAD i go pobrać!! ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona