Zasponsoruj plugin "Zwierciadlane rysowanie"
Arcobalena:
Przecież tłumaczenie nie zawsze musi być dosłowne. Patrząc np. po tytułach programów i filmów, czasami są one tłumaczone po prostu na coś podobnego, bo oryginalny dobór słów, po polsku brzmi kiepsko.
Hasia:
Ja nazwałabym to "malowanie symetryczne" lub tak jak zaproponowałeś "rysowanie symetryczne".
Ziomioslaw:
@Arcobalena: ale musi zgadzać się co do opisu.
@Hasia: a jak Ty widzisz zastosowanie takiegoż?
Hasia:
Takie rysowanie jest w Kricie i bywa, że się przydaje. Alchemy też ma taką opcję. Jak dla mnie pomysł warty zrealizowania.
Luki_2:
Czy około 8000 zł łącznie to nie za wysoka cena za ten plugin? W wielu przypadkach zamiast korzystać z tego pluginu wystarczyłoby narysować np. lewą stronę, zduplikować jej warstwę i odbić ją poziomo. Nie wydaje mi się też, aby plugin ten był specjalnie trudny do wykonania. Z drugiej strony jak na drobne datki, z których ma się uzbierać 8000 zł nie jest to specjalnie wiele. Istnieją też tacy, którzy za taki plugin życzyliby sobie z minimum 50 000 zł, o ile nie wiele więcej.
Ja mimo to i tak bym się do niego nie dołożył, co najwyżej z parę zł. Co innego, jakbym używał jakiś czas i uznał, że faktycznie się nierzadko przydaje i bez niego Gimp jest zdecydowanie i istotnie uboższy. Prawdopodobnie od strony programistycznej plugin będzie polegać na tym, że będzie miał np. obok drugą warstwę odbitą poziomo i 'punkty' w których będzie generowany dajmy na to pędzel na osi X i Y będą przeciwne, a raczej przeciwny będzie tylko X w przypadku poziomego odbijania - na lewej warstwie -3 dla X i -3 dla Y, a na prawej +3 dla X i -3 dla Y. To nie jest skomplikowane matematycznie. Co prawda oś XY w grafice komputerowej o ile dobrze kojarzę wygląda trochę inaczej, bo 0 dla XY jest w lewym górnym rogu, ale na pewno nie jest to specjalnie trudne.
Nawigacja
[#] Następna strona