Czy nazwa "GIMP" ci przeszkadza?
Ziomioslaw:
Na gimpusers.com, pojawiała się nowa ankieta o prostym i mieszczącym się w tytule pytaniu.
Ciekawy sposób animacji użytkowników. Pytanie o takie rzeczy na forum, którego nazwa pochodzi od nazwy programu i nawet jeśli wszyscy odpowiedzieli by twierdząco, to i tak nic by to nie dało.
Ale to też intrygujące pytanie. 5 osób opowiedziało twierdząco, bez uzasadnienia, pomimo prośby. A co na to użytkownicy gimpuj.info?
Czy nazwa "GIMP" ci przeszkadza?
be@:
Nazwa sama w sobie mi nie przeszkadza i jest nawet fajna tylko ta odmiana i sposób zapisu jest trochę niewygodny: GIMP-a, GIMP-ie. Wolałabym pisać: Gimp, Gimpa, w Gimpie :)
Ziomioslaw:
A to musisz chyba narzekać na język polski:)
be@:
No nie do końca. Przecież to nie wina polskiego, że nazwa jest jednocześnie skrótem i dlatego wszystkie litery trzeba pisać z wciśniętym SHIFT-em. Taki np. Paint tego nie wymaga...
Skwarek:
Mi w sumie nie wiem czy przeszkadza, bo nie wiem jak się wymawia. Jeśli GIMP, to bardzo fajna, wręcz swojska nazwa, jeżeli jednak z angielskim akcentem DŻIMP, to jest to najgorsza nazwa świata :D. Nie no, żartuje i tak będę zawsze mówił GIMP :P.
Nawigacja
[#] Następna strona