Czy kiedykolwiek zarobiłeś pieniądze przy pomocy GIMP-a?
Ziomioslaw:
Na gimpusers pojawiły się dwie ankiety. Pierwsza to pytanie "Czy czekasz na obsługę 16/32 bit w GIMP-ie?", a druga "Czy kiedykolwiek użyłeś GIMPa, aby zarobić?". Niestety na obie ankiety odpowiedziały około po dwudziestu ludzi, trochę mało, więc i badanie nie bardzo reprezentatywne, ale wyniki są następujące:
- większość osób oczekuje na obsługę 16/32 bitowych obrazków przez GIMPa. To chyba nawet nie dziwi :)
- jest więcej ludzi, którzy nie wiedzą o co chodzi z tym i bitami, niż takich, którym GIMP wystarczy jaki jest
- około 2/3 użytkowników użyło, lub zamierza użyć, GIMP-a do pracy zarobkowej
Źródełka:
Poll results: Do you look forward to see a fully 16/32-bit-capable GIMP?Poll results: Have you ever used GIMP to make money with it (selling work, seminars, etc)?
A co Wy o tym sądzicie?
be@:
No ja zdecydowanie czekam na obsługę 16/32 bit, bo nie podobają mi się te schodkowe gradienty :)
Jeśli chodzi o kwestie zarobkowe, to GIMP-a używam tylko dla rozrywki.
Hasia:
Dodanie obsługi 16/32 bit to jest to na co czekam najbardziej.
A GIMP już od dawna służy mi w celach zarobkowych.
Pshem:
Cytat: Hasia on 02.11.2012, 10:33:03
A GIMP już od dawna służy mi w celach zarobkowych.
A w jaki sposób szukasz zleceń ?
dree:
Cytat: Ziomioslaw on 01.11.2012, 23:40:41
b]"Czy czekasz na obsługę 16/32 bit w GIMP-ie?"[/b].
Jak najbardziej, raczej większość użytkowników na to czeka.
Cytat: Ziomioslaw on 01.11.2012, 23:40:41
"Czy kiedykolwiek użyłeś GIMPa, aby zarobić?".
Tak, przeważnie używam GIMP-a jeśli chodzi o zlecenia graficzne.
Cytat: Pshem on 06.11.2012, 21:18:27
A w jaki sposób szukasz zleceń ?
Ja osobiście często szukam zleceń na portalach ogłoszeniowych takich jak oferia, freelancer czy getak itp. Często także zleceniodawcy zgłaszają się osobiście do mnie. Polecam także dla kreatywnych oraz chętnych się wykazać platformę konkursowa mintia. :)
Nawigacja
[#] Następna strona