GIMP 2.8.2!

<< < (9/11) > >>

ghoot:
Przepraszam że się wtrącę, ale od jakiegoś czasu mam wrażenie, że wchodząc do wątku "GIMP 2.8.2!" wcale nie zobaczę w nim komentarzy dotyczących najnowszego GIMP-a. Przerodziło to się w dyskusję GIMP vs Photoshop. Z tego co pamiętam jest gdzieś taki wątek. O, chyba tutaj.
PS Przykro mi, jeśli wyszedłem poza swoje kompetencje.

max67:
Siedemnascieczwartych w moim teście chodziło o to,że dwa różne programy wykonują tą samą czynność w podobnym czasie to oznacza,że działają podobnie a prędkość nie zależy od użytego programu tylko od parametrów komputera na którym się pracuje. U mnie wyszło 10 sekund bo mam słabszy procesor. Gdyby gimp znacznie odbiegał z prędkością w działaniu to właśnie taki test powinien to wykazać. Nie wiem skąd masz taką wielką różnicę w prędkości?...pewnie to wina konfiguracji samego gimpa.

max67:
Witam!
Zauważyłem kolejny problem....zdjęcia zapisane w gimpie 2.8 jako jpg, jpeg nie są odtwarzane na innym sprzęcie niż komputer np. na telewizorze LG czy małym 7 calowym ekranie. Te same fotki robione w gimpie i ponownie zapisane ale innym programem też bez kompresji są poprawnie wyświetlane. Nie wiem czy ten problem występuje tylko u mnie czy jest to jakiś błąd samego gimpa. Próbowałem różnych opcji przy zapisie ale to nic nie pomogło.Jeśli ktoś ma ten sam problem to niech o tym napisze.

davlasq:
A użyłeś opcji wyeksportuj?

be@:
Cytat: max67 on 06.10.2012, 17:28:03

...zdjęcia zapisane w gimpie 2.8 jako jpg, jpeg nie są odtwarzane na innym sprzęcie niż komputer np. na telewizorze LG czy małym 7 calowym ekranie.
Nie wiem, czy telefon się liczy, ale obrazy zapisane w GIMP-ie 2.8 jako jpg u mnie na telefonie wyświetlają się bez problemu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona