Pojawił się GIMP 2.8!

<< < (20/31) > >>

oldi:
Cytat: bea on 16.05.2012, 16:14:31

Natomiast nie mam Pythona. Może o to chodzi? W sumie to myślałam, że on się instaluje razem z nowym Gimpem i nawet trochę się zdziwiłam, że go jednak nie mam...

Hmm ciekawe zaraz wywale swojego. Może jest nadzieja...

Ryychuu:
Nie ma sensu usuwać pythona ;) python na tej liście to biblioteka języka skryptowego którym posługuje się GIMP (GIMP korzysta z Pythona i ScriptFU), więc raczej python wam się kiedyś przydać ;), poza tym, to Python raczej nie ma nic do GIMPa, A reszta podanych przez ciebie bibliotek nie ma nic wspólnego z GIMPem

A co do software'u, to prędzej bym stawiał na złe sterowniki do grafy i pbłędy (w sterownikach) w obsłudze OpenGL(odpowiada w GIMPie za akceleracje sprzętową)

kaef:
Cytat: gostka on 04.05.2012, 14:21:34

sudo add-apt-repository ppa:otto-kesselgulasch/gimp

Wrzeszczy mi, że 64bity w repo są 404...

barteke:
Na win xp, 32 bity, przy procesorze 2rdzeniowym 2,4Ghz i 2gb ramu, gforce 8600gt żadne problemy nie występują nawet przy wielkich rozdzielczościach. Problem pojawia się gdy zawalisz pamięć podręczną - szczególnie długie działanie przeglądarki, wtedy kursor nie działa płynnie i całość bardziej "muli".

be@:
Zastanawiam się, po jakiego grzyba ktoś tłumacząc menu najnowszego GIMP-a pozmieniał polskie nazwy filtrów, np. zamiast Odwzorowanie gradientu jest Mapa gradientu, zamiast Jednolite chmury mamy teraz Jednolity szum itd. itp. Pomijając fakt, że jest to dość niewygodne kiedy człowiek jest przyzwyczajony do starych nazw, to jeszcze utrudni nowicjuszom korzystanie z tutoriali napisanych do starszych wersji :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona