Pojawił się GIMP 2.8!

<< < (30/31) > >>

ghoot:
Wszystko jest uzależnione od skórki, którą pobrałeś. Może tylko zmienia ona kolory? Wygląd tekstu możesz spróbować zmienić grzebiąc w plikach skórki, głównym plikiem jest gtkrc, możesz go edytować nawet w notatniku, ale radziłbym ściągnąć np. notepad++

siedemczwartych:
zainstalowałem 2.8.1 - ale zauważyłem, ze jest znacznie wolniejszy od 2.8.0.

Na szczęście podmiana pliku file-jpg z 2.8.1 i wkopiowanie go do 2.8.0 dała pożądany efekt.
Czyli wracam do 2.8.0 bo jest szybszy ale mając plik z 2.8.1 już mogę zapisywać jpg we właściwej jakości.
Również prawidłowo wskazuje rozmiar pliku w podglądzie.

DZIĘKI za pomoc.

siedemczwartych:
Cytat: ghoot on 26.06.2012, 12:33:34

Wszystko jest uzależnione od skórki, którą pobrałeś. Może tylko zmienia ona kolory? Wygląd tekstu możesz spróbować zmienić grzebiąc w plikach skórki, głównym plikiem jest gtkrc, możesz go edytować nawet w notatniku, ale radziłbym ściągnąć np. notepad++

sorki, ale nie czytasz uważnie.
Napisałem, że skórka zmienia wszystko dobrze w wersji 2.7 a ta sama w 2.8 zmienia tylko kolory.
Więc wina nie leży po stronie skórki tylko po stronie gimpa w wersji 2.8

Ps. widać to dokładnie na załączonych obrazkach.

Ale oczywiście bardzo dziękuję Ci za zaangażowanie i za to, że pewnie dalej mi coś napiszesz i dam sobie z tym radę. :)

piotrdrag:
Cytat: MareroQ on 25.06.2012, 20:47:17

Więc drugie pytanie do eksperta - Piotra D.:
Których plików naprawdę brakuje w 2.8 ?

Nie znam się na systemie Windows. Natomiast cały ten nieoficjalny "GIMP 2.8.1" jest bardzo podejrzany i osobiście odradzam jego używanie - build jest chyba nieprawidłowo skompilowany.

POGO:
GIMP 2.8.2 WYDANY http://sourceforge.net/projects/gimp-win/files/GIMP%20%2B%20GTK%2B%20%28stable%20release%29/GIMP%202.8.2/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona