Pojawił się GIMP 2.8!

<< < (26/31) > >>

ghoot:

ale ta niestabilna lepiej działa niż stabilna.
Przecież 2.8 Ci się nie instaluje...
Cytat: siedemczwartych on 16.06.2012, 12:20:49

2.8 wcale nie instaluje... szajs.

Poza tym problem z jakością JPG jest również w wersji 2.8 więc nic nowego.
To nie jest problem z zapisem JPG, lecz zapisem ustawień użytkownika. Sposób zapisu jest przecież taki sam dla dowolnego typu plików, przechowuje tylko inne zmienne.

w gimpie 2.8 również nie mogę zmienić skórek, też jest jakiś problem a w 2.7.5 skórki działają poprawnie
U mnie skórki działają, jeśli masz windowsa (a podejrzewam że tak) to jest sporo programów do zmiany tychże. Pamiętaj, by skórki wrzucać do dobrego katalogu.

Jak znasz rozwiazanie z JPEgami w 2.8 to chętnie sie dowiem co trzeba zadziałąć, bo pewnie to samo będzie w 2.7.5
Ten błąd w 2.8 nie występuje - sprawdziłem. Co do problemów z instalacją - usuń starą wersję przed instalacją 2.8

siedemczwartych:
a możesz napisać jak te skórki instalować?
Ja używam programu GIMP Look Suite 1.0 i zmienia kolory w 2.8 ale nie zmienia wyglądu przycisków.
Nie są zaokrąglone tak jak w skórce, ale pozostają dalej kanciate.

Jak możesz to napisz skąd wziąć i jak zainstalować inne skórki??

Dzięki.

Ps. zrobiłem jak napisałeś. Wywaliłem wszystko i zainstalowałem 2.8... i nic. Dalej nie zapisuje wybranej jakości JPG.
Mało tego, nie moge zainstalować UFRaw, bo czegos tam brakuje.
Ogólnie lipa.
Coś ten 2.8 jakis niedorobiony.
Jestem mocno rozgoryczony, bo liczyłem na fajne narzędzie. Już na pewno nie spodziewałem się problemów z instalacją... no cóż... PS coraz tańszy... chyba trzeba pomyśleć :)

ghoot:
Użyj GIMP themes, lub Gtk_themes. Skórki ściągnij ze strony GNOME tutaj. Upewnij się że z zapisem jakości zapisujesz też JPEG-a.

siedemczwartych:
dziękuję za rady.
Zaraz będe próbował.
Mam nadzieję, że sobie poradzę, bo biegły w tym nie jestem :)

ghoot:
Pamiętaj jeszcze że skórki musza być i w katalogu GIMP-a (poprawnym, a musisz uważać, bo są dwa katalogi themes), i w katalogu programu do wybierania skórek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona