GIMP 2.8.0-RC1: 1st Release Candidate dostępny od dziś
Cloud:
Damianie, jasne, że współpracuje. Sam teraz testuję tę wersję, używam również Wacom Bamboo i wszystko pięknie działa. Sprawdzałeś w opcjach 'urządzenia wejściowe'? Trzeba ustawić opcje dla tabletu z 'wyłączony' na 'ekran' i wybrać '3 (nacisk)'.
Damian151614:
Dziękować :>
Jedynie do czego mogę się teraz przyczepić, to przemieszczanie się po polu pracy. Ostro przycina, jak gwałtownie przesunie się o parę centymetrów.
Druga zauważalna zmiana, to zmiana czułości nacisku. Teraz by narysować w pełni czarną krechę trzeba ze 3 razy mocniej przycisnąć rysik, ale to można skalibrować.
Wacomneme:
Cytat: Damian151614 on 10.04.2012, 22:39:58
Pff... Z Wacomem też nie współpracuje. Naprawdę smutne, naprawdę.
(Fajnie tak po pięciu latach się zalogować, by posta skrobnąć ^^)
Działa - jaki model masz - prześle tutka jak go podłączyć - a i jaki system będą dwa tutki.
ghoot:
Mnie też denerwują problemy z przesuwaniem... Co do tabletów to ja mam XIX-wieczny, parowy i działa ze wszystkim :) Choć oczywiście zbyt dobry też nie jest.
A macie jakieś problemy z edycją tekstu? Ja musiałem się dużo namęczyć żeby wpisać pierwszy tekst wybraną czcionką o danym rozmiarze, a nie domyślną, ale może to tylko u mnie?
Damian151614:
Cytat: Wacomneme on 11.04.2012, 14:56:28
Cytat: Damian151614 on 10.04.2012, 22:39:58
Pff... Z Wacomem też nie współpracuje. Naprawdę smutne, naprawdę.
(Fajnie tak po pięciu latach się zalogować, by posta skrobnąć ^^)
Działa - jaki model masz - prześle tutka jak go podłączyć - a i jaki system będą dwa tutki.
Już dawno sobie z tym poradziłem :>
Nawigacja
[#] Następna strona