Jedno-okienkowy interfejs w wersji 2.8
Sooly:
No na pewno będzie można je zwinąć ale to już nie to samo. :)
Quot:
Cytat: Sooly on 21.09.2009, 20:49:25
No na pewno będzie można je zwinąć ale to już nie to samo. :)
Kwestia gustu i przyzwyczajenia. Tydzień i tryb okienkowy będzie w tyle :D
Wertyś:
Ciekawy artykuł. Już się nie mogę doczekać żeby wypróbować gimpa 2.8. Ostatnio nie byłem do końca pewny jak to jest z tymi datami (przypuszczana data wydania 2.8 myliła mi się z datą wydania firefoxa 3.8 xD).
ikkiz:
czasem myślę, że jestem jedynym człowiekiem na świecie, któremu to zwisa całkiem...
i taki układ jak jest, i taki jakie proponują, są do zniesienia.
(z wyłączeniem przeniesienia opcji pędzli na poziomy pasek - brrr, jak by się tam wszystkie kontrolki dynamiki przeniosło, to by się zrobiła wstążka jak z office'a nowego, a przecież monitory ostatnio rosną na szerokość a nie na wysokość, i tą wysokość należy oszczędzać)
Przypominam najważniejszą rzecz, że da się wcisnąć F11 a potem tab i ukryć całkiem interface. Można wtedy skorzystać z menu pod prawym przyciskiem myszy a wiele opcji narzędzi da się zmienić skrótami klawiszowymi. Palety wtedy przywołuje tylko wtedy, gdy są na prawdę potrzebne.
Gacko:
Cytat: Ziomioslaw on 21.09.2009, 17:07:39
No ja tam jesteś z tym 50% tradycjonalistów:) Trochę to teraz PSem zalatuje, ale aż tak bardzo mi to nie przeszkadza.
Dobra robota z tłumaczeniem Ba®thez, Mmiicc.
Wiesz, często mnie denerwuje, jak podczas słuchania muzy czy robienia czego innego podczas pracy na GIMPie, cały czas minimalizuje się tylko to główne okno ;) A tak to wszystko w jednym, można dostosować do własnych wymagań. Coś jak własne biurko do tworzenia :)
Ten aktualny też nie jest zły, ale myślę, że z jednookienkowym będzie się lepiej pracowało, dlatego czekam niecierpliwie ^^
Nawigacja
[#] Następna strona