GIMP 2.6.1
ba®thez:
Jeśli nadal wam nie działa na Windowsie to, ze Narzędzówka i Doki zachowują się jak okna narzędziowe, to błąd nie leży po stronie GIMP-a. Z najnowszym GIMP-em na Windowsa rozprowadzana jest również najnowsza biblioteka GTK+ więc jeśli macie jakieś stare GTK+, najeży je usunąć przed instalacją/aktualizacją GIMP-a 2.6.1.
ikkiz:
wywaliłem GTK: a miałem 2.10.13 i zainstalowałem ponownie gimpa - nic.
Ustawienie jak mają się zachowywać okienka nic nie dało.
To również nie pomogło pobranie osobno gtk+ 2.14.3
ale może to kwestia tego, że mam jeszcze starego gimpa 2.3 ... jakiśtam, którego zainstalowałem kiesyś osobno i tak został. Cholera, może spróbuje jak Kononowicz, zlikwidować wszystko, czyli jeszcze raz wywalić gtk, i gimpy wszystkie. i zacząć od nowa całkiem.
Za nim podejme drastyczne kroki, może ktoś mi powię tak na sete, że da się zmienić w windows zachowanie tych okienek - żeby chociaż były cały czas na wierzchu. Ze w linuksie się da to wiem, bo sprawdziłem sam
(edit)
pomogło!
Wywaliłem gimpa, starego, nowego, gtk ...
zainstalowałem gimpa od nowa i jest - czyli rada taka - nie nainstalowywać, a przeinstalować.
kodishu:
Ja zainstalowałem 2.6.1 na 2.4 i działa. Gimp jest jedno okienkowy :)
BartisKing:
jakoś działa. usunąłem wszystko co zwiazane z gimpem i gtk, każdy folder wszystko, zainstalowałem gimpa i jest.
Sebastian:
Ci co uważają że splash screen jest zły niech pamiętają że można zrobić sobie własnego samemu (jak ja :) ) albo załadować stary.
Nawigacja
[#] Następna strona