GSoC 2008: Tagowanie zasobów GIMP-a

<< < (2/3) > >>

Yantar:
Chyba nie do końca rozumiem rewolucyjną koncepcje tegoż rozwiązania bo bardziej mi się to jawi jak proteza (ale dobre i to). Chyba dalej zostaje mi żywic nadzieje, że ktoś kiedyś opracuje zarządzanie pędzlami na kilka sposobów. Przypisywanie tagów do powiedzmy 300 pędzli mało mi się uśmiecha ;]
Wystarczyłoby choćby to, że ktoś trzyma sobie pędzle w różnych folderach, mała lista folderów, które można za lub odptaszkować "wyświetlaj mi pędzle z takiego a takiego folderu" i gitara. W końcu każdy jak siada do jakiegoś projektu ma ogólne wyobrażenie z jakich pędzli będzie korzystał i włączy sobie tylko takie jakie mu potrzeba.
Ps. Chyba w innym temacie znalazłem wtyczke działajacą na podobnym schemacie aż wybróbuje ;]

no-name:
Cytat: Yantar on 12.11.2008, 08:39:56

Przypisywanie tagów do powiedzmy 300 pędzli mało mi się uśmiecha ;]
Wystarczyłoby choćby to, że ktoś trzyma sobie pędzle w różnych folderach, mała lista folderów, które można za lub odptaszkować "wyświetlaj mi pędzle z takiego a takiego folderu" i gitara

Ja myślę, że to narzędzie będzie ewoluowało, np po wpisaniu tagu "kwiatuszki" klikniesz PPM>oznacz folder tagiem, zaznaczasz folder i masz otagowane. Ja sobie tak to wyobrażam.

ZETT93:
Bardzo  by to ułatwiło pracę w GIMPie, teraz mam tyle pędzli że problem nie polega na znalezieniu danego, tylko gdy przewijam okno z pędzlami to mi się wiesza trochę...

A mogliby także dodać opcję, gdzie wpisywałoby się nazwę pędzla... Mi by to wystarczyło, ponieważ już jakiś czas robię w GIMPie i orientuję się w nazwach... :)

Fajnie że GIMP się tak rozbudowuje, zauważyłem pozytywną zmianę pomiędzy 2.6.1 a 2.6.2.. 2.6.2 jest o wiele szybszy :)

mmiicc:
Tagowanie zostało wczoraj dodane do wersji rozwojowej GIMP-a. Kto ma Linuksa i chce z tego skorzystać, może zainstalować GIMP-a z SVN. Tutorial jak to zrobić jest w "Fabryce tutoriali".
Z tego co zaobserwowałem jest trochę problemów z tagowaniem:
1. Nie ma możliwości tagowania czcionek
2. Nie ma możliwości tagowania więcej niż jednego elementu jednocześnie
3. Lepiej nie używać polskich znaków jak: ć,ś itp. bo GIMP się wiesza    (Już naprawione) 

Buryna:
W takich chwilach płaczę, iż mam Windowsa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona