GIMP 2.5.1

<< < (4/5) > >>

siara2134:
Nie zainstalować bo to nie ma instalatora... Możesz Sobie przekompilować.. Jak ktoś bardzo chce na windzie się pobawić to nie ma problemu bo jest min-GW itd ;)

oldschoolowy:
'umożliwienie blokady doków'... ciekawe :)

n-pigeon:
Dla mnie szczególnie ciekawe jest każde usprawnienie związane z rysowaniem. Nowe funkcje zapowiadają się szczególnie ciekawie mówię tutaj głównie o wpływie szybkości pociągnięć pędzla na krycie i rozmiar często używam tych właściwości w moim Corel Painterze.

damianbombo:
Wedlug mnie wielu ludzi by chcialo aby w GIMP-ie 2.5.1 ulatwili dodawanie wtyczek do programu-tzn. tak samo bylo jak w Audacity,rowniez program na licencji GPL.To jest mniej wiecek tak:
1)Sciagasz wtyczke ze strony np. www.gimpuj.info
2)Rozpakowujesz, jesli jest spakowana w rarze lub zipie albo instalujesz jesli ma instalator
3)Szukasz folderu Plugins w folderze GIMP
4)Wklejasz plik wtyczki do folderu i zamykasz folder
5)Otwierasz GIMP i cieszysz sie nowymi mozliwosciami.
Bo jak wiadomo nie kazdy zna jezyki programowania.

Pozdro

Tr0n:
Cytat: damianbombo on 03.07.2008, 22:04:48

Wedlug mnie wielu ludzi by chcialo aby w GIMP-ie 2.5.1 ulatwili dodawanie wtyczek do programu-tzn. tak samo bylo jak w Audacity,rowniez program na licencji GPL.To jest mniej wiecek tak:
1)Sciagasz wtyczke ze strony np. www.gimpuj.info
2)Rozpakowujesz, jesli jest spakowana w rarze lub zipie albo instalujesz jesli ma instalator
3)Szukasz folderu Plugins w folderze GIMP
4)Wklejasz plik wtyczki do folderu i zamykasz folder
5)Otwierasz GIMP i cieszysz sie nowymi mozliwosciami.
Bo jak wiadomo nie kazdy zna jezyki programowania.

?? A teraz to jak jest??, ściągasz wtyczkę lub filtr, wgrywasz do odpowiedniego katalogu i gotowe

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona