Specjalnie dla kubixa! 
Phoenix Tutorial 4 - sigAmerica
(Dobry dla początkujących)
Poziom trudności: ŚredniTutorial jest napisany bardzo szczegółowo, więc początkujący nie powinni mieć z nim problemów. Ale to nie znaczy że tutorial jest bardzo łatwy!
Efekt końcowy:
Materiały:
Potrzebne pędzle: (Patrz załącznik)
Potrzebne desenie: (Patrz załącznik)Potrzebne rendery c4d: (Patrz załącznik)
Ciekawe rendery: http//www.planetrenders.net/
1. Tworzymy nowy dokument o wymiarach 350x150 i wypełniamy go gradientem kolorów, ja wybrałem granatowy (Powinien być dopasowany do rendera) i czarny.
Efekt:

2. Tworzymy nową przeźroczystą warstwę (Warstwa -> Nowa warstwa) i na środek wklejamy render.
Efekt:
3. Na warstwie z gradientem kolorów rysujemy jakieś plamy pędzlami (Patrz załącznik) wokół rendera. Potem łączymy warstwy mając zaznaczaną warstwę z renderem (Warstwa -> Połącz w dół).
Efekt:
4. Stosujemy Rozmycie "w ruchu" (Flirty -> Rozmycie -> Rozmycie "w ruchu") z ustawieniami: typ rozmycia: powiększanie; parametry rozmycia: długość: 20, kąt: 50; Środek rozmycia: x: 180, y: 72.
Efekt:
5. Teraz wyciosamy sobie warstwę (Filtry -> Szum -> Wyciosaj) z ustawieniami: ziarno losowości: 10; Przypadkowość(%): 1; Powtórzenia: 100.
Efekt:
6. Wzmocnijmy nasze tło (Filtry -> Uwydatnianie -> Wzmocnienie) z ustawieniami: promień: 10,0; rozmiar: 1,00; próg: 0.
Efekt:
7. Zastosujemy sobie selektywne rozmycie gaussa (Filtry -> Rozmycie -> Selektywne rozmycie Gaussa) z ustawieniami: promień rozmycia: 5,0; maksymalna delta: 30.
Efekt:
8. Teraz dodamy kolorków naszemu tłu. Najpierw desaturacja (Warstwa -> Kolory -> Desaturacja), a teraz (Warstwa -> Kolory -> Balans kolorów) dopasowujemy kolory do naszego rendera.
Efekt:

9. Tworzymy nową warstwę (Warstwa -> Nowa warstwa), wybieramy nasz deseń (Patrz załącznik) i wypełniamy ją całą warstwę (Edycja -> Wypełnij deseniem). Warstwie ustawiamy krycie na od 20 do 35.
Efekt:
10. Nad warstwą z deseniem, znowu tworzymy nową warstwę (Warstwa -> Nowa warstwa) i wklejamy w to samo miejsce na niej render.
Efekt:

11. Teraz wybieramy narzędzie do odręcznego zaznaczania obszarów i na renderze zaznaczamy w taki sposób

... potem kopjujemy, a potem tworzymy nową warstwę nad renderem i wklejamy na nią od 3 do 5 razy wycięte części rendera nie dokładnie w to samo miejsce gdzie były.
Efekt:
12. Pora na render c4d (Patrz załącznik). Tworzymy nową warstwę, wklejamy na nią render c4d. Kolory ustawiamy (Warstwa -> Kolory -> Balans kolorów) na podobne do rendera, gumkujemy c4d w głównych miejscach rendera, ustawiamy tryb warstwy na miękkie światło i Duplikujemy warstwę dwa razy.
Efekt:
13 Wybieramy warstwę z renderem i zmieniamy kolorystykę (Warstwa -> Kolory -> Balans kolorów) na podobną do tła.
Efekt:
14 Dodajemy ramkę i napis.
Efekt:
15 Teraz tylko dziękujecie mi za fajnego tutoriala.

Inne przykłady:
(Tu lepiej mi wyszło)
Jeśli zrobiliście jakiś błąd lub wam nie wyszło pytania możecie zadawać do woli! 
Tutorial - sigAmerica Copright © 2007 Design by S.Wilczyński (Phoenix) email: xprotos@gmail.com
---THE END---